Hjemmerenovering og ti tommeltotter

Jeg har vært mer eller mindre kjent som en mann som er i besittelse av i hvert fall 7-8 tommeltotter, og det er nok mye sant i akkurat dét.

Man må allikevel prøve å få gjort noe fra tid til annen, og selv den minste ting kan ansees som en seier hvis resultatet ender med ‘trimuf’! Triumfene har det imidlertid ikke blitt så fryktelig mange av, men i det gamle huset vi bodde i fant jeg ut at jeg hadde et slags anlegg for å legge gulv, og dette er noe jeg klarer å få til med i hvert fall et akseptabelt resultat. En fagmann ville sikkert påpekt noe her og der underveis i arbeidet, men til syvende og sist så det hele helt ålreit ut.

gulvlegging

Jeg fant ut at jeg kunne tenkt meg å legge et skikkelig flott gulv i stuen og hadde lyst til å klaske til med noe ordentlig flott. Jeg er prinsipiellt motstander av å låne penger til oppussing, men denne gangen måtte jeg rett og slett gi meg på akkurat det punktet. Med fine lister, en stor gulvflate og dyrt materiale fant jeg ut at det var best å ta opp et lite lån for å få gjort jobben. Jeg hadde muligheten til å bruke av de oppsparte pengene våre, men jeg fikk en vond følelse for det rett og slett for at vi har jobbet så lenge med å få det til.

Uansett: tømming av stua, fjerning av det gamle gulvet og legging av det nye var et solid arbeid, med påfallende mange frustrasjonsutbrutt om forholdet mellom not og fjær, men til slutt ble jeg da ferdig! Og resultatet: knakende fint – praktisk talt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>