Personlig økonomi

Jeg har i de seneste årene prøvd å få en bedre kontroll over min personlige økonomi, og dette har jeg i første omgang forsøkt å få til gjennom et bankbytte.

Det startet egentlig med at vi kjøpte oss et nytt hus, og da opplevde vi litt problemer i forhold til banken vi hadde vært kunder i. Det hele kulminerte med at pengene ble
betalt til selger altfor sent og at vi da fikk et forsinkelseskrav på over 20k.

personlig økonomi

Langt om lenge fikk vi tak i kontaktpersonen i banken, og selv om de tok denne regningen var det dråpen som fikk det til å renne over for oss.

Litt senere fant vi oss en ny bank som var utrolig imøtekommende og som en kundekonsulent som gjorde underverker for økonomien vår! Vi fikk alt av forsikringer flyttet over til dem (Sparebank1) og bare dette grepet sparte oss for omtrent 10k i året. Helt suverent bra!

Nå har jeg imidlertid rettet blikket mot mer personlig økonomi og hva vi kan gjøre for å spare penger. Det sies jo at man burde ha 3 måneders inntekt i bakhånd for vanskelige tider, men dette er faktisk vanskeligere å få til enn man skulle tro. Jeg har også begynt å spare litt i aksjefond for å få bedre utbytte av pengene våre, men dette kommer i tillegg til den andre sparingen vi har.

Jeg kom over en nettside som heter ToppFinans.com, og dette var virkelig noe utenom det vanlige. Siden inneholder en mengde tips, og den er faktisk heller ikke spammete – noe slike sider ofte har en tendens til å være. På siden finnes det en egen artikkelsamling som tar for seg alt fra aksjesparing til hvordan du skal handle varer i butikken, og alt er veldig nyttig og relevant for mennesker som ønsker å få styring på sin egen økonomi. Anbefales på det varmeste.

Jeg har nå gjort endel grep over egen økonomi i forhold til dette med sparing og med tanke på fremtiden vår (pensjon etc.) og bruker ToppFinans som en kilde til hva som er lurt å gjøre i forskjellige tilfeller, som f.eks. når det gjelder bestilling av ferier og flybilletter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>